Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Duellen i natt – Huffington Post räknade lögnerna live

Publicerad: 27 September 2016, 07:05
Uppdaterad: 28 September 2016, 09:04

Igår gjorde Hillary Clinton och Donald Trump upp i sin första tv-debatt. Under debattens gång räknade tidningen Huffington Post presidentkandidaternas lögner i realtid.


Ämnen i artikeln:

Hillary ClintonDonald TrumpAmerikanska valet

I natt svensk tid var första gången som presidentkandidaterna Hillary Clinton och Donald Trump möttes i en debatt – som varade hela 90 minuter.

Hillary Clinton anses vara den som gick vinnande ur den omtalade debatten med 62 procent av rösterna, enligt en poll gjord av CNN. Endast 27 procent av de svarade ansåg att Donald Trump hade övertaget.

Även svenska medier har gjort den analysen.

Huffington Post har valt att granska Donald Trump lite extra och har listat lögner som presidentkandidaten sa under kvällen.

På webbsidan använde man sig av en "lögn-räknare" som enligt Huffington Post uppdaterade presidentkandidaternas lögner i realtid.

Enligt sammanställningen ljög Donald Trump 16 gånger och Hillary Clinton noll.

Huffington Posts grundare Arianna Huffington gästade nyligen SVT:s "Skavlan", där hon berättade om varningstexterna de infört i slutet av varje text som handlar om Donald Trump.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.