Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Drougge: "Moore är ingen konkurrent"

Publicerad: 18 Mars 2011, 11:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:17

Moore ska bli mindre ”tacky” för att ta läsare från bland annat Slitz. Mats Drougge, förlagschef på MDM Media som ger ut Slitz är inte imponerad. ”Det är väl två killar i en lägenhet som gör den där tidningen”.


Ämnen i artikeln:

MooreSlitz

Tidningen Moores nytillträdde chefredaktör Martin Ridne har tidigare berättat för dagensmedia.se vilken riktning han tagit ut för Moore: 

– Folk är trötta på bimboexploateringen. Det är fint med bröst och rumpa men du kan visa upp det på olika sätt, det behöver inte vara tacky bara för det. Vi ska hellre gå en nivå åt Vice-hållet än mot Slitz.

Men Slitz vill inte bli nämnda i samma sammanhang som Moore.

– Jag har egentligen inga kommentarer till vad Moore gör. De är en utpräglad lågprisprodukt så det är inte så intressant att diskutera.

Men ni delar väl ändå målgrupp?

– Ja det är väl också det enda vi har gemensamt, att vi riktar oss till män men tittar du på tidningarna så ser du en helt annan kvalitet i Slitz. Vi har ett helt annat redaktionellt omfång, det behöver man inte göra någon djupare analys för att se. Vad jag förstår så är det väl två killar i en lägenhet som gör den där tidningen. 

Så ni känner er inte alls hotade av Moores nya riktning?

– Tvärt om. Vi har finjusterat vårt redaktionella koncept och utökat vår bevakning inom mode och musik.  Sedan lanserar vi inom kort en lista över Sverige 100 bästa rockband och drar i samband med det igång en stor kampanj på Rockklassiker och Bandit.

Slitz har också utvecklat en ny sajt men den ligger för tillfället nere efter en hackerattack.

– Det är den nya tidens pojkstreck men hackarna gjorde ingen skada. Allt de kom åt var bilder och texter som redan syns på sajten. Men det är förstås tråkigt för våra läsare att de för tillfället inte får den service de är vana vid.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

MooreSlitz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.