Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Dramatiska sparplaner

Publicerad: 26 December 2016, 07:00
Uppdaterad: 22 December 2016, 13:57

ÅRET SOM GICK. Sparförslaget för Mittmedias framtid chockade branschen.


Ämnen i artikeln:

MittmediaMedieutredningen

I Medieutredningen som släpptes den 7 november, fastslogs att lokaltidningarna tillhör det segment av branschen som pressats hårdast i sin affär. Det bekräftas inte minst av sparförslaget som diskuterats inom Mittmedia-koncernen.

Förutom att lägga ned flera av Mittmedias tidningar eller slå ihop dessa med huvudtidningen på orten, skulle förslaget även innebära att 75 procent av journalisterna sparkas – hela 422 personer.

– Det är klart att ett sådant här förslag skulle vara förödande för lokaljournalistiken och för hela Sverige, sa Journalistförbundets Jonas Nordling till Dagens Media vid tillfället.

Strax innan hade det blivit känt att Thoma­s Peterssohn avgår som vd för Mittmedia efter att han och styrelseordförande Jan Friedman inte kunnat enas som framtidsstrategin för koncernen.  När Dagens Media träffade Thomas Peterssohn för en intervju under hösten, gav han sin bild av sparförslaget och reaktionerna.

– De här typerna av diskussioner pågår ofta i styrelserummen, men nu fick plötsligt gemene man inblick i det. För mig var det ingen blixt från klar himmel, det för­anleddes av en sex månader lång strategiprocess.

Ämnen i artikeln:

MittmediaMedieutredningen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.