Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Dagspress

Draft FCB vinner Reklamcupen: ”En bra första dag på jobbet”

Årets upplaga av DN:s Reklamcup är avgjord och det är Draft FCB som står som slutgiltig segrare. Kreative chefen Anders Dalenius kommer dock inte att följa med på vinstresan till New York.


Publicerad 2011-08-22 12:48
Uppdaterad 2015-12-06 15:01

Ämnen i artikeln:

Draft FCB

Dela artikeln:

I finalen som stod mellan Draft FCB/Autan och Beckmans reklamskola hade folket hela makten i sin hand – och röstningen blev rekordjämn. Draft FCB vann med 51 procent mot 49 och sammantaget röstade nästan 1 600 personer.

– Det här var en jättebra första dag på jobbet. Vi tycker att det är roligt att SC Johnson som internationellt företag vågar göra något annorlunda lokalt. Sedan har annonsen fått extremt bra resultat på uppmärksamhet och försäljning, så på så sätt och vis hade vi redan vunnit, säger Anders Dalenius, kreativ chef på Draft FCB.

Vad betyder vinsten?

– Det är så här med tävlingar, alla byråer gör sitt jobb ändå, och att vinna är lite grann som grädde på moset. Men det är klart att det är roligt. Mest roligt blir det för min duktiga arbetsgrupp som får åka till New York på studieresa. Tyvärr kan jag inte följa med eftersom det är mitt i älgjakten.

Henrik Widell

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.