Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Dominika Peczynski och Johan Norberg – Aftonbladets nya kolumnister

Publicerad: 27 februari 2017, 10:03
Uppdaterad: 27 februari 2017, 10:15

"Jag går inte på enskilda personer, det tycker jag är ohyfsat", säger Dominika Peczynski, i en kommentar.

Aftonbladets nya kolumnister Dominika Peczynski och Johan Norberg presenteras av tidningen som två personer "som gjort sig kända för att gärna gå mot strömmen".


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Aftonbladets vd och publisher, Sofia Olsson Olsén är stolt över att få välkomna de nya kolumnisterna – Dominika Peczynski och Johan Norberg.

– Det är två starka röster som kan ge Aftonbladets läsare nya och oväntade perspektiv på verkligheten, säger hon i ett pressmeddelande.

Dominika Peczynski är bland annat känd som pr-konsult för det egna företaget Mafioso, som sångerska i popgruppen Army of Lovers och som grundare av Sveriges första dejtingsajt.

– Jag är öppen och reagerar på min samtid som alla andra. Men jag reagerar med ett nej i stället för med ett bifall, det är nästan en tvångstanke att tycka något annat. Jag blir glad av att skriva och jag lovar att inget fenomen kommer att gå säkert för min penna. Men jag går inte på enskilda personer, det tycker jag är ohyfsat, säger Dominika Peczynski, i en kommentar.

Johan Norberg är filosofie magister i idéhistoria och har beskrivits som en nyliberal som arbetar för kapitalism och globalisering. Av Washington Post har han fått epitetet ”glamourös, ung pro-kapitalist”.

– Jag höftar aldrig till på känn utan försöker ge bakgrund och sammanhang, och jag är van vid att alla är emot mig, vilket gör att jag inte har behövt hänga med för att tidsandan svänger, säger Johan Norberg, i en kommentar.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.