Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Dominika Peczinski om jobbet på Aftonbladet

Publicerad: 28 Februari 2017, 06:30
Uppdaterad: 27 Februari 2017, 16:29

Peczinski: "Jag går igång på att gå igång och som kolumnist kommer jag att ta upp sådant som jag för tillfället vill vädra".


Ämnen i artikeln:

Dominika PeczynskiMafiosoLets danceAftonbladet

Som Dagens Media tidigare berättat, så är PR-kvinnan och Lets Dance deltagaren Dominika Peczynski aktuell som ny kolumnist i Aftonbladet. I morgon onsdag har hon premiär med sitt första alster – på temat ”Konsten att tänka negativt ”.

– Jag går igång på att gå igång, och kommer att ta upp sådant som jag för tillfället vill vädra. Dagsformen och stundens ingivelse får avgöra tema. Jag vill varken lova eller hota med ämnen, så planerande är jag inte, säger Dominika Peczynski till Dagens Media.

Hur ser du på responsen kan tänkas komma i kommentarsfälten?

– Jag är van vid troll. Alla som visar sin nuna i offentligheten drabbas mer eller mindre, och det är inget unikt för mig. Jag har hittills inte varit med om något som gjort mig rädd för min världsliga tillvaro, däremot så kan få sig en själslig törn. Det bästa är att frånhålla sig från att läsa, det inspirerar inte till vidare tankar ändå.

Varför tackade du ja till uppdraget som kolumnist?

– Varför Aftonbladet ville ha mig vet jag inte. Jag tyckte att det lät väldigt spännande och det vore knasigt att tacka nej till att bli kolumnist.

Den före detta Army of Lovers medlemmen Dominika Peczynski – som numera driver PR-byrån Mafioso – har ”tunga och hårda dagar” för tillfället. Den tionde mars är det säsongspremiär för Lets Dance, där hon ingår i startfältet tillsammans med danspartnern Martin Drakenberg.

– Jag jobbar på Mafioso på dagarna och tränar kvällar och helger. Jag har fruktansvärt ont och knaprar Voltaren hela tiden – faktiskt tycker jag lite synd om mig själv. Dansandet får bli ett övergående tillstånd, jag kommer nog inte att bli proffsdansare. Hon fortsätter: 

– Kontrasten mellan dansen och att sitta på rumpan hela dagen som PR-dam är jättekul. Jag förundras och känner tacksamhet över hur kontrastfylld tillvaron kan vara.

Vad händer annars på Mafioso?

–Vi jobbar bland annat med MTR Express och finska Altia, och så jobbar vi mycket med en tjänst just nu som heter Handiscover som fungerar lite som ett Airbnb för personer med rörelsehinder. En annan startup vi jobbar med är My Mal, avslutar hon. 

Läs Dagens Medias långa och öppenhjärtiga intervju med Dominika Peczynski, från våren 2015 här.

 

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.