Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Dömdes till böter för hot mot ledarskribent

Publicerad: 24 April 2013, 11:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:48

I dag dömde Gävle tingsrätt en 41-årig man för olaga hot mot Aftonladets ledarskribent Anders Lindberg.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Efter att ha läst en av Anders Lindbergs texter i Aftonbladet skickade mannen i september i fjol ett hotfullt mejl till ledarskribenten.

I mejlet står det bland annat:

"Det jag mest kommer att bry mig om i framtiden, näst efter mina närståendes vällevnad, är att sådana som du går en skräckfylld död till mötes".

Efter att Aftonbladet lyckats spåra den anonyme mannen genom hans ip-adress ställdes han inför domstol, misstänkt för olaga hot alternativt ofredande.

I dag föll domen mot mannen som dömdes till 100 dagsböter à 250 kronor. Att straffet inte blev fängelse, som åklagare Agneta Klinga yrkat på, motiverades på följande sätt:

"Det har varit fråga om dödshot vilket tingsrätten ser allvarligt på och det kan tala för att bedöma straffvärdet som motsvarande ett kortare fängelsestraff. Dock har hoten framförts genom ett skriftligt meddelande och uppenbart i affekt. Tingsrätten finner att omständigheterna är sådana att påföljden kan stanna vid ett kraftigt bötesstraff."

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.