Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

DO-chef JK-anmäls

Publicerad: 22 December 2010, 07:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:27

En chef på DO försökte ta reda på vem som hade lämnat ut uppgifter om myndigheten till media – JK-anmäls nu för brott mot efterforskningsförbudet.


Ämnen i artikeln:

DO

Enligt den anonyma anmälaren ska en chef på Diskriminerings ombudsmannen ha frågat ut en handläggare på myndigheten ifall det var hon som hade lämnat ut uppgifter till media. Dessa uppgifter ska ha lett till Hanne Kjöllers reportageserie i Dagens Nyheter.

DO-chefen, som enligt lagen inte har rätt till att efterforska myndighetskällor, ska under samtalet med handläggaren även ha antytt att de gått igenom hennes e-post.

”Beklagar att jag förblir anonym, men ledningen här är väldigt kitslig gentemot vad som kan uppfattas som kritik mot myndigheten och dess ledning, varför jag föredrar anionymitet framför skyddet mot efterforskningar i ljuset av vad som kan anses som en allmän och offentlig handling”, skriver anmälaren.

Ardalan Samimi

Ämnen i artikeln:

DO

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.