Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

DN värvar Metro-chef

Publicerad: 6 Maj 2011, 12:09
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:11

Eric Ljunggren, redaktionschef på Metro Online, lämnar tidningen. Enligt uppgift ska han istället bli redaktör på en ny DN-bilaga.


Eric Ljunggren har jobbat på Metro i över 15 års tid, men valde igår att säga upp sig. Anledningen ska ha varit att han fått jobb på Dagens Nyheter – vilket gjorde att han fick gå på dagen.

– Det stämmer att Eric ska sluta. Det är tråkigt men samtidigt har jag förståelse för hans beslut. Han har landat ett coolt jobb och har jobbat här länge, säger Andreas Ohlson, vd på Metro Sverige.

Eric Ljunggren ersätts av Alex Greidinger, som i dag är projektledare på Metro Online. Han får dock en annorlunda, mer affärsinriktad roll.

– Alex Greidinger har ingen publicistik bakgrund, han är en affärskille. Han ska nu hjälpa oss att driva onlineaffären framåt, säger Andreas Ohlson.

Nyhetschefen och chefredaktören Per Gunne ska istället ansvara för metro.ses redaktionella innehåll.

På Dagens Nyheter blir Eric Ljunggren redaktör för den nya Stockholmsbilagan, som lanseras någon gång i höst, i samband med att Dagens Nyheter görs om.

– 80 procent av våra läsare bor i Stockholm och det har varit ett tydligt önskemål från läsarna att vi ska ha en bredare och mer aktuell bevakning av Stockholm, sa DN:s chefredaktör Gunilla Herlitz till dagensmedia.se i april, då ett antal dummies på nya Dagens Nyheter läckte ut.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.