Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DN stämmer annonsör – på 1,5 miljoner

Publicerad: 22 januari 2015, 08:22
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:12

DN drar säljbolaget Extend Media till domstol, kan Dagens Media avslöja.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Extend Media har under ett års tid köpt annonser i Dagens Nyheter, utan att betala. Det hävdar Dagens Nyheter som nu slår tillbaka med en stämningsansökan och kräver 1,5 miljoner kronor.

Extend Media Sales Stockholm AB är ett säljbolag, som enligt sin sajt jobbar med tidningnar som Dagens Industri, Dagens Nyheter och Expressen. Bolaget omsatte dryga 14 miljoner kronor under sitt senaste räkenskapsår, och gjorde en förlust på dryga två miljoner kronor.

I stämningsansökan, som nyligen lämnandes in till Stockholms tingsrätt, uppger DN att tidningen saknar full betalning för ett stort antal fakturor.

Extend Medias vd Linda Selenhag skriver i ett mail till Dagens Media att hon personligen inte har tagit del av handlingarna men att de har haft olika syn på ärendet och för en dialog med varandra.

–  Jag är tveksam till att detta kommer gå så långt som till tingsrätten då vår ambition är att lösa denna tvist så snart som möjligt. Är det så att vi kommer att behöva en opartisk bedömning i fallet så välkomnar jag möjligheten att få träffas där.

Dan Morén, annonsdirektör på DN vill inte kommentera tvisten.

– Jag har ingen kommentar angående detta, säger han till Dagens Media.

Dagens Media har försökt nå DN:s juridiska ombud.

UPPDATERING:

Dagens Nyheter och säljbolaget löste tvisten utanför rätten:

Markus Jacobsson

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev