Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag22.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

DN:s rekryteringsräd klar – här är de nya medarbetarna

Publicerad: 9 December 2020, 09:14

”Vi är mycket glada över att dessa mycket kompetenta journalister anställs och förstärker Dagens Nyheter”, säger DN:s redaktionschef Caspar Opitz i en kommentar.

Foto: Janne Næss

600 personer har sökt DN:s utannonserade tjänster under hösten. Nu är platserna tillsatta. Dagens Media har namnet på tidningens nya medarbetare.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dagens Media har tidigare rapporterat att författaren och krönikören Patrik Lundberg samt Svenska Dagbladets klimatreporter Peter Alestig går till Dagens Nyheter.

Vid publiceringstillfället ville chefredaktör Peter Wolodarski inte bekräfta uppgiften om att Peter Alestig är på väg till tidningen, men när Dagens Nyheter i dag presenterade en rad nyrekryteringar stod det klart att så är fallet.

– Det var ett svårt arbete att sålla bland nästan 600 personer som sökt de utannonserade tjänsterna på DN, men nu är vi klara. Vi är mycket glada över att dessa mycket kompetenta journalister anställs och förstärker Dagens Nyheter, säger DN:s redaktionschef Caspar Opitz.

Förutom Peter Alestig förstärker Åsa Erlandsson, tidigare nyhetsreporter på SvD, Adrian Sadikovic, närmast från Ekots grävgrupp och Christy Chamy, tidigare Järva-reporter på SR P4 DN:s nyhetsdel.

Även livedelen får nya tillskott. Dels av de tidigare vikarierna Amanda Dahl och Marit Sundberg, men också av den tidigare TT-reportern Sofia Tanaka.

På kulturen får medarbetarna en ny kollega i Kajsa Haidl, som också hon vikarierat på tidningen de senaste åren. Bland annat som reporter och nyhetsredaktör på DN Kultur.

Till ny ekonomireporter har Andreas Lindberg rekryterats – även han tidigare vikare på tidningen.

På sociala medier-sidan hämtar Dagens Nyheter UNT:s fotograf Sofia Nahringbauer. Precis som flera andra av rekryteringarna har hon tidigare vikarierat på Dagens Nyheter.

Att Dagens Nyheter nu nyanställer är främst ett resultat av ökade prenumerationsintäkter.

– Vi går mot det bästa resultatet sedan år 2000 och det skapar utrymme för att investera mer i journalistiken och på våra nya satsningar i Göteborg och Malmö, sade Peter Wolodarski i en tidigare intervju med Dagens Media.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.