Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

DN:s redigeringsmiss i norr

Publicerad: 28 April 2014, 07:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:39

På vissa håll, utanför Stockholm, var rubrikordet 'Hornstull' det enda som nådde läsarna av Viktor Barth-Krons krönika.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

I lördagens Dagens Nyheter skrev Stockholmsredaktionens Viktor Barth-Kron en krönika med rubriken Nya Hornstull. Ett år senare - hur blev det, egentligen?.

Men i vissa editioner, utanför Stockholm, skickades en förmallad version ut, där endast rubrikordet "Hornstull" ritats in. I övrigt var det förmallad nonsenstext.

Åtminstone delar av Norrland fick den ickeredigerad Viktor Barth-Kron-krönikan till frukost.

Eric Ljunggren, chef för DN Stockholm och På Stan, säger till Dagens Media att han inte vet exakt vilka upplagor som drabbats. Men säger att det handlar om "en försvinnande liten del som distribuerats utanför Stockholm".

Han skyller även på den klassiska tryckfelsnissen.

– Det handlar om ett tekniskt fel. Det såg rätt ut i systemet, men av någon anledning gick den förmallade sidan ut, säger Eric Ljunggren.

Viktor Barth-Kron säger till Dagens Media att det hela är beklagligt, men att det säkert finns läsare som tycker att den ickeredigerad krönikan var den bästa text han någonsin haft införd i tidningen.

– Ska man se positivt på det här så kan man se det som en installation för att ställa relevanta frågor om mediernas roll i delningssamhället. Jag har inte räknat exakt, men misstänker att om man lägger samman tweets, retweets och interaktioner på Facebook så är det här bland det mest 'delade' jag haft mitt namn på sedan jag skrev partipolitiska snapsvisor vid midsommar, säger han.

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.