Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DN:s Paul Hansen greps i Minsk

Publicerad: 28 augusti 2020, 06:12

DN:s Paul Hansen frihetsberövades i Belarus på torsdagskvällen.

Foto: Wikipedia + Janne Næss

DN:s mångårige och prisade fotograf Paul Hansen och flera internationella kolleger frihetsberövades i går när de bevakade demonstrationerna på Minsk gator i Belarus.

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Det var på torsdagskvällen som Paul Hansen och ett femtiotal andra journalister, bland annat från nyhetsbyråerna AP och Reuters, greps när de bevakade protesterna mot presidenten Aleksandr Lukasjenko i Belarus huvudstad Minsk. Det rapporterar Dagens Nyheter.

Enligt det belarusiska inrikesdepartementet var polisens syfte att kontrollera huruvida journalisterna hade rätt att vara i landet eller inte. Efter några timmar på en polisstation släpptes Paul Hansen fri, men i dag måste han lämna landet. Dessutom förbjuds han att resa tillbaka inom en femårsperiod.

– Det är uppenbart att de försöker störa journalistiken, när jag släpptes var det ett tiotal journalister kvar på polisstationen, säger Paul Hansen, till den egna tidningen.

Efter frisläppandet twittrade Paul Hansen och tackade några av de som engagerat sig i hans fall under kvällen:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Twitter är blockerad under “Visa våra partners”.

Paul Hansen har många års erfarenhet av att arbeta i krig- och konfliktområden och hans bilder har många gånger uppmärksammats och prisats – såväl nationellt som internationellt.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev