Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DN:s nye debattchef: "Newsmill har problem"

Publicerad: 1 juni 2009, 12:39
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:35

Dagens Nyheters nytillträdda debattchef Bo G Andersson ser inte Newsmill som en konkurrent. "De följer snarare upp det som vi gör", säger han.


I dag var det tänkt att Mats Bergstrand skulle lämna över stafettpinnen till Bo G Andersson, som tidigare varit nattchef på tidningen.

Bo G Andersson har dock redan smygstartat på nya jobbet och gör sin sjätte dag i dag. Och det är så han vill ha det - helst ska läsarna inte märka bytet överhuvudtaget.

- Jag ska fortsätta på en nyhetsinriktad linje. Vi kan inte föra debatten i pappret som vi skulle önska eftersom utrymmet är begränsat, men vi kan sätta agendan för andra medier och för att kunna följa upp på nyhetsplats i tidningen, säger han.

Newsmill har Bonnier i ryggen och får tunga namn på sajten och Politikerbloggen har sagt att man står redo att ta över när läsarna flyttar till nätet. Hur ser du på konkurrensen?

- Jag tycker inte att det är någon konkurrens. Vi arbetar på olika sätt, Newsmill är en förträfflig sajt men de har problem med att få in stoff, att hitta ämnen. Ofta är det så att vi presenterar något som de följer upp och man kan inte riktigt jämföra oss.

I dag presenterade Agenda PR en undersökning som visade på stor manlig dominans på DN Debatt, samt en övervägande majoritet inlägg från borgerlig synvinkel. Din kommentar?

- Jag har inte hunnit sätta mig in i den. Jag vet inte vad de kommit fram till och vill inte kommentera den.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.