Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDagspress

DN:s hämnd mot Carema

Publicerad: 22 December 2011, 14:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:37

Efter att ha lagt ut DN:s frågor på sin blogg får Carema nu bara komma till tals efter att DN publicerat sina artiklar om företaget.


Ämnen i artikeln:

CaremaDNDagens Nyheter

Efter att Carema blev kontaktade av DN om det så kallade Carema-spelet valde företaget, som dagensmedia.se redan rapporterat, att lägga ut DN:s frågor på sin blogg.

Detta skedde innan DN hunnit publicera sin artikel, vilket inte uppskattades av tidningen.

– Igår kväll blev jag uppringd av Eric Ljunggren, redaktör för DN Stockholm, som var fly förbannad över att vi hade, som han uttryckt det, spräckt nyheten genom att lägga upp Caremaspelet och frågorna på bloggen, säger Daniel Stålbo, marknads- och kommunikationschef på Carema.

Daniel Stålbo berättar att Eric Ljunggren sedan ska ha sagt att Carema framöver inte ska få komma till tals i artiklar som handlar om dem – förrän efter att de har publicerats. Något som senare bekräftas av ett mejl från chefredaktör Gunilla Herlitz, som skickas till Daniel Stålbo och som dagensmedia.se tagit del av.

Mejlet lyder:

”Givetvis kommer Carema även i fortsättningen att beredas möjlighet att kommentera nyheter, frågor eller kritik som gäller verksamheten. Om ni väljer att omgående på er blogg gå ut med information om frågor som ställts av DN tvingar ni oss, p g a konkurrensskäl, att inhämta kommentarer från er efter att den aktuella artikeln publicerats.”

Enligt Daniel Stålbo har DN redan börjat jobba efter sin nya policy.

– Det är sannolikt förklaringen till att DN:s uppgifter om vårt boende Kastanjen får står helt oemotsagda i dagens tidning. Vi fick helt enkelt inte möjligheten att kommentera tidningens uppgifter. I dag på eftermiddagen hörde DN av sig och undrade om vi ville kommentera de uppgifter de redan publicerat, men vi fick inte göra detta skriftligen.

Daniel Stålbo är mycket upprörd över det han kallar en särbehandling av Carema Care.

– Jag tycker det är anmärkningsvärt att DN frankt konstaterar att de med flit inte avser att följa paragraf 13 i de pressetiska reglerna när det gäller Carema.

Eric Ljunggren hänvisar alla frågor till chefredaktör Gunilla Herlitz som dagensmedia.se sökt utan framgång.

Henrik Widell


Ämnen i artikeln:

CaremaDNDagens Nyheter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.