Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DN:s granskande reporter Mattias Carlsson går till Expressen

Publicerad: 25 november 2021, 10:07

Den granskande reportern Mattias Carlsson återvänder till kvällstidningens värld.

Foto: Olle Sporrong

Efter nära ett decennium på Dagens Nyheter lämnar den granskande reporter Mattias Carlsson tidningen för att gå till Expressen.


Ämnen i artikeln:

ExpressenDagens Nyheter

Mattias Carlsson kom till Dagens Nyheter från Aftonbladet 2012. Genom åren på tidningen har han hunnit göra en rad uppmärksammade granskningar, varav flera har lett till såväl svenska som internationella priser. Han har bland annat tilldelats guldspadar för artikelserien ”Slöseriet med skattepengar” och ”Riksrevisorernas fall — en granskning av statens oberoende granskare”, varav den senare gjordes tillsammans med kollegan Mikael Delin. Nu senast prisades han också för sin kartläggning av Bitcoinbedragarna till organisationen IJ4EU:s pris Impact Award.

Men nu lämnar Mattias Carlsson alltså för att gå tillbaka till kvällstidningsvärlden. Denna gång hamnar han dock på Expressen.

– Expressen satsar allt mer på granskande, avslöjande och fördjupande journalistik inom en mängd ämnesområden. Till den satsningen ansluter nu en av Sveriges mest meriterade reportrar, säger Expressens redaktionschef Magnus Alselind i ett pressmeddelande.

Mattias Carlsson ser fram emot sitt nya uppdrag.

 – Självklart har jag fokus på samhällets främsta makthavare, inte bara myndigheter och politiker utan också gränsöverskridande fenomen som grov brottslighet och säkerhetspolitiska hot mot Sverige. Den allt sämre säkerhetspolitiska situationen i Östeuropa och hur det kommer att påverka Sverige är också en viktig fråga att granska.

Men han kommer att minnas sin tid på Dagens Nyheter med värme.

– Det har varit många fantastiska år på Dagens Nyheter som utvecklat mig som journalist och jag är mycket stolt över att ha varit en del i att bygga DN:s grävande journalistik.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenDagens Nyheter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev