onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DN-reporter plagierade artiklar från Omni

Publicerad: 3 maj 2023, 12:04

Peter Wolodarski, chefredaktör på DN.

Under ett års tid har en reporter på Dagens Nyheter plagierat artiklar från nyhetssajten Omni, avslöjar Expressen: ”Personligen bett Omni om ursäkt.”

Ämnen i artikeln:

Peter WolodarskiDagens NyheterOmni

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Misstankar om plagiat upptäcktes först i vintras efter att Omni upptäckt en artikel på Dagens Nyheter som var plagierad från nyhetstjänsten. I början av februari, när Omni upptäckt flera plagierade artiklar från samma reporter, kontaktade de Dagens Nyheter, skriver Expressen.

– Jag blev kontaktad i februari av Omni som uppmärksammade oss på fyra exempel som gick långt över citaträtten, de undrade om vi var medvetna om det. Vi kände inte till det innan vi blev uppmärksammade på det, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski till tidningen.

LÄS OCKSÅ: Ett år efter lanseringen – så går det för Omni Mer

Dagens Nyheter ska då ha inlett en egen utredning som kom fram till att tio artiklar hade plagierats. Artiklarna togs bort från Dagens Nyheters sajt.

– Vi ser allvarligt på det. Vi bad Omni om ursäkt och jag uppfattar att de accepterar ursäkten, säger Peter Wolodarski till Expressen.

Enligt ett uttalande till Expressen bekräftar Omnis chefredaktör, Markus Gustafsson, händelsen.

”Ur ett utgivarperspektiv kan jag egentligen bara konstatera att vi, hursomhelst, är nöjda med hur DN har hanterat det. Vi upptäckte fel, de efterhanterade det bra”, skriver han till Expressen.

Reportern i fråga har kvar sin tjänst, men har omplacerats.

LÄS OCKSÅ: Omni utökar annonserbjudandet – lanserar ”Native Premium”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev