Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DN öppnar upp sajten under regeringskrisen: ”Ett historiskt politiskt läge”

Publicerad: 21 juni 2021, 13:28

DN öppnar upp sajten för alla till följd av den pågående regeringskrisen – en helt unik händelse i Sveriges historia.

Montage: Dagens Media / Skärmdump DN

Sverige har kastats in i en politisk kris efter att riksdagen för första gången fällt en regering efter en missförtroendeomröstning mot Stefan Löfven på måndagen. DN väljer därför att låsa upp alla artiklar till den 1 augusti.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterPeter Wolodarski

Nu öppnar Dagens Nyheter återigen sajten för alla. Beslutet motiveras av det turbulenta politiska läget. Det skriver tidningen på sin egen webbplats. 

– Vi befinner oss i ett historiskt politiskt läge. Därför öppnar vi nu sajten för alla besökare, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski i artikeln. 

Efter att regeringen Löfven fälldes i en missförtroendeomröstning under måndagsförmiddagen väntar nu antingen extraval eller talmansrundor för att få fram en ny statsminister och regering som riksdagen kan tänkas godta och rösta igenom. Senast Sverige genomförde ett extraval var 1958. 

– DN kommer lägga stora resurser på att skildra krisen och försöka, så gott det går, att journalistiskt guida läsarna genom denna unika situation. Vi gör det nu möjligt att under en period ta del av innehållet gratis, säger Peter Wolodarski, i artikeln. 

De som registrerar sig för fri tillgång till DN får sin prenumeration automatiskt avslutad den 1 augusti, enligt tidningen. 

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev