Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

DN om huligankramen: "Bilden visar en tydlig poäng"

Publicerad: 4 Oktober 2013, 13:45
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:32

Efter påståendena om att bilden på huligankramen var fejk lägger DN ut hela bildserien på sajten.


Ämnen i artikeln:

AIKDagens Nyheter

DN:s bilder av kramen mellan AIK:s ordförande Johan Segui och en maskerad supporter i måndags har rört upp starka känslor. Från flera håll kommer anklagelser om att bilderna manipulerats och storyn vinklats i syfte att smutskasta AIK.

Bakgrunden är att Johan Segui under söndagen sa i en intervju med DN att han inte kände någon som maskerade sig i samband med matcher.

En bildsekvens som DN:s fotograf Thomas Karlsson tog under supportermarschen på Södermalm förmedlar en annan bild. Här ses nämligen Johan Segui omfamna en maskerad supporter.

När DN:s reporter Mattias Carlsson konfronterade Johan Segui säger han att han inte minns händelsen eller har någon aning som vem personen kan vara.

En film som postats på Youtube visar att händelseförloppet går snabbare än vad DN:s bilder antyder. Snarare än en kram tycks Johan Segui bli överrumplad av den maskerade mannen.

Efter att ha sett filmen sade AIK:s vd Thomas Edselius följande till Fotbolldirekt.se:

– Johan har själv sagt att han inte visste vem det här var, han stod inte och log mot nån så som det ser på bilden i DN, utan blir mer överrumplad av den här killen som kommer fram från sidan, han kommer fram snabbt och ger Johan en kram och det är över på någon sekund.

En av dem som reagerat kraftigt mot DN är Aftonbladets krönikör Oisin Cantwell. På Twitter skriver han bland annat:

”Den falska Segui-storyn avslöjar så mycket om medierna. behovet av att ge sig på AIK. behovet av att ge sig på fotbollskulturen i stort”.

I eftermiddags lade DN ut hela bildserien tillsammans med en text som understryker bildseriens äkthet.

– Det var många journalister som ringde och vi förstod att det pågick en debatt kring bildernas äkthet, säger Dagens Nyheters sportchef Göran Löwgren till Dagens Media.

Varför la ni inte ut hela bildserien från början?

– Det var framför allt ett papperstidningsknäck. Det fanns mängder av suddiga bilder men vi tyckte att den bild vi valde visar en tydlig poäng.

Anser du att bilden bevisar att Johan Segui känner den maskerade mannen?

– Jag vet inte om det är särskilt intressant hur mycket nära vänner de är. Men det bilden visar är att samma person som säger att han tar avstånd från maskering och våld står ibland maskerade personer och kramar en dömd huligan.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

AIKDagens Nyheter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.