Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DN lanserar digital kvällsutgåva

Publicerad: 30 januari 2015, 10:10
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:06

Nya tjänsten DN Prio ska nå målgruppen som vill hänga med men har ont om tid. På måndag släpps betaversionen.

Ämnen i artikeln:

DN

JL

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se


På måndag släpper Dagens Nyheter betaversionen av sin nya tjänst DN Prio. Det är första gången DN kommer ut med en kvällsutgåva.

Anna Åberg är chef för DN.se:

– Det är en helt ny produkt. Vi har blivit inspirerade av Yahoo News Digest och har jobbat mycket med målgruppsundersökningar och dialog med läsarna, säger hon till Dagens Media och fortsätter:

– Vi upptäckte en grupp som vill känna sig uppdaterade men inte har tid att sitta i nyhetsflödet.

För dessa läsare kommer DN Prio erbjuda sju artiklar på morgonen och sju på kvällen.

Kvällspaketet kommer innehålla artiklar som kommer gå i morgondagens printversion av tidningen, men också sammanställningar av viktiga pågående händelseförlopp och de mest aktuella artiklarna från dagen.

Hur många kommer ha tillgång till betaversionen?

– I första skedet blir det 1 000 personer som får tillgång på måndag. Sedan kommer vi släppa på folk en gång i veckan. Betaversionen kommer vara gratis, men när vi lanserar skarpt kommer tillgången begränsas till prenumeranterna, säger Anna Åberg.

Har ni behövt tillsätta några nya tjänster?

– Vi har bara stuvat om lite. Maria Ringborg blir redaktör för Prio. Sen har vi flyttat lite tjänster, men innehållet görs av hela redaktionen, säger hon och fortsätter:

­– Vi har inte släppt något som inte är helt färdigt tidigare och vi har ganska kräsna läsare. Men det ska bli väldigt roligt på måndag även om det är lite nervöst, säger Anna Åberg.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev