Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDagspress

DN inleder total omgörning av papperstidningen

Publicerad: 7 Oktober 2010, 13:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:35

Dagensmedia.se kan berätta att Dagens Nyheter ska redesigna hela pappersprodukten. ”Vi ser över form och innehåll i samtliga delar av tidningen”, säger Gunilla Herlitz, chefredaktör och vd på DN.


Gunilla Herlitz tog över som chefredaktör och vd för Dagens Nyheter den första november 2009.

Ett år senare inleder hon nu en total översyn av papperstidningen, kan Dagensmedia.se berätta.

– Alla tidningar ser löpande över sin form och sitt innehåll. Nu har det blivit dags att göra en grundig översyn av DN:s samtliga delar. Det var ett tag sen det gjordes sist, säger hon till Dagensmedia.se.

Omgörningen leds bland annat av DN:s art director Lotta Ek, Lotta Härdelin, chef för redigering, bild och grafik på Dagens Nyheter, samt Per Boström, som driver Per Boström Design. Arbetet beräknas vara klart hösten 2011.

– Vi har precis inlett översynen. Vi tittar bland annat på hur olika sektioner lyfts fram, antalet egna ryggar samt hur de är sorterade, såväl som annonsformat. Men det är för tidigt att säga något om var vi landar,  säger Gunilla Herlitz.

Vad är målet med omgörningen?

– En tidning måste utvecklas i takt med sina läsare. Vi vill självklart att den ska uppfattas som mer modern. Det kan handla om tempot i tidningen, ämnen eller sektioner som vi vill lyfta upp.

Vilka problem finns i dag med DN?

– Jag ser inga direkta stora problem. Men den kan spreta lite och det blir bra med en ordentlig översyn.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev