Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DN i lokalt betalsamarbete

Publicerad: 18 januari 2019, 07:11

"Vi ser en allt större efterfrågan från läsare som vill ta del av både DN och lokaljournalistik", säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

Foto: Janne Næss

Dagens Nyheter erbjuder lokala tidningsprenumerationer som tillägg till sina läsares DN-prenumeration.


Ämnen i artikeln:

Peter WolodarskiDagens NyheterNorranMittmediaVLT

Dagens Nyheter och betalnätverket Sveriges Lokalnyheter inleder ett samarbete som innebär att DN-läsare kan lägga till en lokaltidningsprenumeration till sin befintliga prenumeration. 

Betalnätverket består av Mittmedia, Hall Media, Sörmlands Media, VK och Norran. 

Samarbetet innebär också att Mittmedias läsare i Västmanlandsregionen i sin tur kan lägga till DN till sin prenumeration. 

– Det är ett unikt erbjudande. Vi ser en allt större efterfrågan från läsare som vill ta del av både DN och lokaljournalistik. Nu kan vi tillgodose bägge delarna på ett mycket smidigt sätt, säger Peter Wolodarski, chefredaktör på DN, i ett pressmeddelande. 

Erbjudandet kommer inledningsvis gälla under en begränsad period men tas erbjudandet emot väl av läsarna kan samarbetet komma att utökas, då kommer även de andra lokala mediehusen erbjuda DN som ett komplement till sina läsare. 

– När det gäller den lokala journalistiken är vi unika. Ingen annan medieaktör kan erbjuda samma lokala nyhetsförmedling, både när det gäller aktuella händelser 24 timmar om dygnet och granskning. Samtidigt vet vi också att en stor del av våra läsare också är intresserade av att ta del av mer riks- och utrikesnyheter. Därför är jag mycket glad över att vi genom samarbetet med DN kan erbjuda våra kunder detta, säger Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare på VLT, i ett pressmeddelande. 

Dagens Nyheter har över 150 000 digitala prenumeranter och Sveriges Lokalnyheter har runt 100 000 digitala prenumeranter.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev