Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DN hämtar klimatreporter från SvD

Publicerad: 25 november 2020, 12:26

Hösten 2019 lämnade Peter Alestig sin roll som nyhetschef på SvD Näringsliv för att ägna sig helt åt klimatbevakningen på tidningen. Men nu står det klart att han går till konkurrerande Dagens Nyheter.

Foto: Janne Naess + Svenska Dagbladet

Svenska Dagbladets klimatreporter Peter Alestig går till Dagens Nyheter.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetDagens Nyheter

Peter Alestig, klimatreporter på Svenska Dagbladet, lämnar Schibsted för en roll på Dagens Nyheter. Den uppgiften ska ha gått ut internt på Svenska Dagbladet.

I rollen som klimatreporter på Svenska Dagbladet har Peter Alestig bland annat skrivit det veckoåterkommande nyhetsbrevet Klimatkollen. Innan han gick över till att ägna sig 100-procentigt åt klimatbevakningen arbetade han som nyhetschef på SvD Näringsliv, hållbarhetsredaktör och Afrikakorrespondent på tidningen.

Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski vill i dag varken bekräfta eller dementera uppgiften om att Peter Alestig är på väg dit.

– Jag vill inte säga någonting om de rekryteringar vi gör. Men jag kan bekräfta att vi har lovat att stärka klimatbevakningen och att vi kommer att berätta mer om på vilka olika sätt det ska ske längre fram, säger han till Dagens Media.

Dagens Media har sökt Peter Alestig.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev