Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DN gör rekordvinst 2020

Publicerad: 2 februari 2021, 10:19

Inte sedan år 2000 har Dagens Nyheter haft en så hög vinstmarginal.

Foto: JANNE NAESS

Dagens Nyheter gör under pandemiåret 2020 en vinst på 202 miljoner kronor, att jämföra med 117 miljoner 2019.

Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterPeter WolodarskiAnders Eriksson

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


När Dagens Nyheter i dag redovisar sina siffror för 2020 står det klart att tidningen gör ett historiskt bra resultat, trots – eller kanske på grund av – pandemin. Själv anger DN ”viljan att ta del av kvalitetsjournalistik i tider av kris” som en av förklaringarna.

Totalt landar 2020 års vinst på 202 miljoner kronor, att jämföra med 117 miljoner 2019. Det ger tidningen en vinstmarginal på 15 procent, vilket är den högsta sedan år 2000.

– Det är ett av de bästa resultaten i branschen, kanske det bästa, och ett kvitto på att DN:s strategi fungerar. Vi använder den ekonomiska styrkan till att ytterligare stärka tidningen, senast genom en rad nyanställningar av reportrar och redaktörer och genom att öppna en ny redaktion i Malmö, säger Bonnier News vd Anders Eriksson i Dagens Nyheter.

LÄS OCKSÅ: Därför gör DN rekordresultat – trots pandemin

I september i fjol meddelade DN:s chefredaktör Peter Wolodarski att tidningens styrelse hade beslutat att inte söka något redaktionsstöd – trots att man hade varit berättigaddet. Inte heller har tidningen ansökt om något krisstöd för annonsbortfall eller driftsstöd, vilket i praktiken innebär att man tackat nej till totalt 65 miljoner kronor i statsstöd under 2020.

– Vi ska inte söka krisstöd och ta från andra i branschen, sade DN:s chefredaktör Peter Wolodarski till Dagens Media i höstas.

I början av pandemin valde dock Dagens Nyheter att permittera delar av personalen som en försiktighetsåtgärd. Men korttidsarbetet avbröts i förtid på grund av att tidningen slog upplagerekord.

LÄS OCKSÅ: Engagemanget hos DN-läsarna har varit rekordhögt

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev