Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

DN ger flyktingar röst – på Twitter och Instagram

Publicerad: 1 December 2015, 05:29
Uppdaterad: 8 December 2015, 21:14

Via Twitter och Instagram ska DN berätta flyktingars historier.


Ämnen i artikeln:

Peter WolodarskiDN

Flyktingsituationen har varit den dominerande frågan i medierna under hela hösten. Mycket fokus har legat på siffror, då antalet flytningar som söker sig till Sverige har ökat kraftigt.

Nu vill Dagens Nyheter "ge ansikten och namn" åt de människor som flytt till Sverige.

I dag lanserar tidningen kontot @RefugeeSweden på Twitter samt Instagram. Där ska läsarna via små korta berättelser, tillsammans med ett porträtt, få ta del av flyktingars historier, drivkrafter och önskedrömmar.

– Bakom begrepp som flyktingström och flyktingkris finns människor. Vi vill lyfta fram dem och ge plats för deras personliga berättelser, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski, till den egna tidningen.

Förutom på Twitter och Instagram kommer ett urval av berättelserna att publiceras i Dagens Nyheters Stockholmsdel.

– Det är viktigt att nå ut med flyktingarnas berättelser där våra läsare konsumerar nyheter, vilket i allt högre grad är i sociala medier. På Twitter är det enkelt att sprida ett levnadsöde vidare och på så vis nyansera den pågående debatten, säger DN:s sociala medier-redaktör Karl Dalén, till DN.

För DN:s räkning är det reportern Evelyn Jones och fotografen Elisabeth Ubbe som har träffat flyktingar för att dokumentera deras historier. DN:s team har mött dem på flyktingförläggningar och ankomstboenden.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Peter WolodarskiDN

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.