Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DN fördubblar extradistributionen av Bostad

Publicerad: 18 september 2012, 11:56
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:11

Dagens Nyheter gör en stor satsning – med ökad distribution och "zoning" – för att locka fler mäklare att annonsera i tidningen.


FS

Fredrik Svedjetun

fredrik@dagensmedia.se


Bilagan DN Bostad ska fortsätta att komma ut som vanligt på fredagarna, i en upplaga om 260 000 ex.

Det DN nu gör är att addera bostadsannonsering i den extradistribuerade upplagan DN Sthlm Total som utkommer på torsdagarna.

– Vi har beslutat att satsa och förstärka vårt erbjudande till mäklarna och gör därför en storsatsning beträffande distributionen, säger DN:s försäljningsdirektör Dan Morén, och fortsätter:

– På det här sättet mer än fördubblar vi extradistributionen utöver vår vanliga bostadsdel, från 100 000 till 210 000 hushåll.

Den nya bostadssatsningen, som har premiär den 25 oktober, innebär enligt Dan Morén att mäklarna nu har möjlighet att nå 450 000 hushåll genom Dagens Nyheter.

Dessutom inför tidningen ”zoning”, vilket innebär att mäklarna kan välja om de vill annonsera i en norredition, en söderedition, eller i båda editionerna.

– Gränsen mellan norr och söder kommer att gå vid Slussen. Det här innebär en större flexibilitet för mäklarna, både vad gäller var man vill komma ut med objekten och prismässigt. För oss blir det ett helt nytt sätt att jobba på.

DN ska inte göra några ytterligare redaktionella bostadssatsningar i samband med förändringen.

– Vi är generösa redaktionellt i bostad, och det ska vi fortsätta att vara, säger Dan Morén.

Dagensmedia.se berättade för en dryg vecka sedan att DN islägger extrasektionen DN Drömhem, och att tidningen planerar en ansiktslyftning av DN Bostad.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev