Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Direktpress tar upp kampen mot Stampen

Publicerad: 27 September 2016, 04:30
Uppdaterad: 26 September 2016, 14:03

Direktpress samlar alla titlar i Göteborg under GöteborgDirekt och lanserar samtidigt en gemensam sajt. – Vi vill bli mer aggressiva på webben och köra webb först, papper sen, säger Carina Rydberg, vd GöteborgDirekt.


Ämnen i artikeln:

DirektpressStampen

I Stockholm har Direktpress storsatsat på såväl nya lokala editioner som en gemensam sajt i Stockholmdirekt.se. På Göteborgsmarknaden har det gått trögare. Under 2015 blev sju titlar fem och två reportrar sades upp mot bakgrund av försämrad ekonomi.

– Det vi gör nu är en nysatsning. Vi byter namn på våra fem titlar som varit lite otydliga, och skapar även en gemensam sajt. Nu täcker vi hela Göteborg men har samtidigt en lokal prägel, säger Carina Rydberg.

Vill ni utmana Göteborgs-Posten?

– Det kan man säga. Vi tar en del av marknaden som vi inte har i dag. Det blir lättare att sälja in ett varumärke i stället för fem. Det tror jag är ett genidrag.

Tre nya säljare har anställts och fler webbkunniga reportrar ska kliva ombord.

– Ur ett redaktionellt perspektiv blir det roligare när reportrarna jobbar närmare varandra. Och de gör ett fantastiskt jobb i den här omställningen. Den här satsningen känns som det roligaste som händer i Göteborg just nu, med Stampens rekonstruktion i åtanke. Vi vågar satsa och slå oss för bröstet.

Den nya sajten Göteborgdirekt.se samlar lokala nyheter från hela Göteborg. En artikel som sticker iväg på webben ger indikation om vad som kan byggas ut till papperstidningen – som också blivit tjockare.

– Vi har aldrig mindre än 28 sidor och med mer innehåll tror vi också att annonsörerna vill annonsera mer. Det känns som att det här kommer bli en väldigt lyckad resa.

Satsar ni på att starta nya titlar?

– Först och främst fokuserar vi på vad vi har- och gör i dag: Att vi gör det bra. Det finns inget annat i pipen det närmaste året, men därefter kan man snegla på vilka möjligheter som finns, säger Carina Rydberg.

Samtliga Direktpress titlar i Göteborg heter nu GöteborgDirekt med lokala editioner i Centrum – Majorna/Linné, Hisingen, Frölunda Högsbo, Angered – Östra Göteborg och Askim – Norra Halland.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

DirektpressStampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.