Direktpress tar upp kampen mot Stampen

2016-09-27 06:30  

Direktpress samlar alla titlar i Göteborg under GöteborgDirekt och lanserar samtidigt en gemensam sajt. – Vi vill bli mer aggressiva på webben och köra webb först, papper sen, säger Carina Rydberg, vd GöteborgDirekt.

I Stockholm har Direktpress storsatsat på såväl nya lokala editioner som en gemensam sajt i Stockholmdirekt.se. På Göteborgsmarknaden har det gått trögare. Under 2015 blev sju titlar fem och två reportrar sades upp mot bakgrund av försämrad ekonomi.

– Det vi gör nu är en nysatsning. Vi byter namn på våra fem titlar som varit lite otydliga, och skapar även en gemensam sajt. Nu täcker vi hela Göteborg men har samtidigt en lokal prägel, säger Carina Rydberg.

Vill ni utmana Göteborgs-Posten?

– Det kan man säga. Vi tar en del av marknaden som vi inte har i dag. Det blir lättare att sälja in ett varumärke i stället för fem. Det tror jag är ett genidrag.

Tre nya säljare har anställts och fler webbkunniga reportrar ska kliva ombord.

– Ur ett redaktionellt perspektiv blir det roligare när reportrarna jobbar närmare varandra. Och de gör ett fantastiskt jobb i den här omställningen. Den här satsningen känns som det roligaste som händer i Göteborg just nu, med Stampens rekonstruktion i åtanke. Vi vågar satsa och slå oss för bröstet.

Den nya sajten Göteborgdirekt.se samlar lokala nyheter från hela Göteborg. En artikel som sticker iväg på webben ger indikation om vad som kan byggas ut till papperstidningen – som också blivit tjockare.

– Vi har aldrig mindre än 28 sidor och med mer innehåll tror vi också att annonsörerna vill annonsera mer. Det känns som att det här kommer bli en väldigt lyckad resa.

Satsar ni på att starta nya titlar?

– Först och främst fokuserar vi på vad vi har- och gör i dag: Att vi gör det bra. Det finns inget annat i pipen det närmaste året, men därefter kan man snegla på vilka möjligheter som finns, säger Carina Rydberg.

Samtliga Direktpress titlar i Göteborg heter nu GöteborgDirekt med lokala editioner i Centrum – Majorna/Linné, Hisingen, Frölunda Högsbo, Angered – Östra Göteborg och Askim – Norra Halland.

Viktor Ek

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt