Direktpress skär ner i Göteborg

2015-01-12 13:29  

Två reportar sägs upp på grund av dålig ekonomi.

Direktpress i Göteborg säger upp två reportrar. Detta som en konsekvens av försämrad ekonomi. Enligt chefredaktör Magnus Johansson kommer förändringarna att föra med sig nya arbetssätt.

– Arbetssituationen blir så klart en annan. Vi bantar något i det lokalt producerade materialet och börjar istället att använda mer av det centrala contentmaterialet som vi alltid har haft tillgång till men som vi inte har använt så mycket, säger Magnus Johansson till Dagens Media.

Direktpress i Göteborg ger idag ut sju titlar och det kommer man trots nedskärningarna att fortsätta med.

I samma veva går Direktpress framåt i Stockholm och startar där tre nya titlar, Farsta/Sköndal, Järfälla och Hammarby/Skarpnäck. Men att Direktpress skär ner i Göteborg samtidigt som man satsar i Stockholm har Magnus Johansson inga åsikter om.

– Stockholm går helt enkelt långt mycket bättre än vad vi har gjort. Där har man möjlighet att expandera. Som mest hade vi nio titlar. Men den geografiska indelningen är inte lika självklar för oss som i Stockholm. Hisingen är klockren men i övrigt känns det mer konstruerat, säger Magnus Johansson.

Direktpress redaktion i Göteborg består idag av 18 personer, varav sex arbetar med journalistik och tio med annonsförsäljning och produktion.

Dagens Media söker platschefen Carina Rydberg för en kommentar.

LÄS ÄVEN:

Läs mer: Direktpress startar nya titlar

Anton Andersson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt