Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Direktpress i upprop – #slutatafsa

Publicerad: 11 Januari 2016, 13:37
Uppdaterad: 11 Januari 2016, 13:37

Direktpress publicerar läsarnas berättelser om sexuella trakasserier.


Ämnen i artikeln:

Direktpress

I kölvattnet av de sexuella trakasserierna i Köln, Kalmar, på Eriksdalsbadet i Stockholm och på festivalen We are Sthlm har Direktpress fått ta emot en mängd mejl och kommentarer från kvinnor som utsatts för samma sak – och som ofta vittnar om liknande trakasserier i princip varit vardag ända sedan tonåren.

Direktpress vill nu genom initiativet #slutatafsa sätta fokus på att sexuella trakasserier inte är något nytt fenomen.

Dessutom hoppas man kunna nyansera debatten.

– Sexuella trakasserier är inget nytt fenomen i Sverige, men i debatten låter det ofta som att det är något som kommit med flyktingvågen och att händelserna är kopplade till asylsökande och män från andra kulturer. Vi vill visa att det inte alls är så och att sexuella trakasserier är något vi levt med länge, säger Heléne Claesson, chefredaktör på Direktpress, till Dagens Media.

I ett första steg väljer Direktpress att samla in läsarnas berättelser och vittnesmål om sexuella trakasserier, och uppmanar användare att sprida dem under #slutatafsa.

– Vi kommer att publicera på nätet hela veckan och i papperstidningarna till helgen. Då blir det också mer analyser, nu handlar det framför allt om att samla in och sprida berättelser.

– Vi får exempelvis höra historier om att kvinnor blir tafsade på varje gång det är trångt på bussen, eller att Eriksdalsbadet under många år varit känt som det stora tafsarstället. Sexuella trakasserier är ett problem vi borde prata om hela tiden.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Direktpress

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.