Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Direktpress fortsätter Stockholmsoffensiven

Publicerad: 15 januari 2015, 08:02
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:16

Trots kräftgången i Göteborg – Direktpress lanserar tre nya lokaltidningar i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Direktpress

Det var 2011 som Södra Sidan Skärholmen/Norsborg, som har ett starkt fokus på medborgarjournalistik, blev en del av Direktpress. Nu startas en motsvarighet i Huddinge; Södra Sidan Huddinge.

– Vi är glada att nu få jobba ihop med över 40 000 nya läsare i Huddinge och Salem. Huddinge är en av länets snabbast växande kommuner som bland annat rymmer de expansiva knutpunkterna Flemingsberg och Kungens Kurva, säger Petter Beckman, vd och ansv utgivare för Södra Sidan i ett pressmeddelande.

Samtidigt startas nya titlar i både Solna och Sundbyberg, kommuner som har haft starkt utveckling de senaste åren och därför har god utvecklingspotential enligt Direktpress.

Med de nya tillskotten inräknat har Direktpress startat sex nya titlar i Stockholm på kort tid. Senast drog man igång upplagor i Järfälla, Farsta/Sköndal och Hammarby/Skarpnäck. Satsningen innebär också också nyanställningar, cirka tio reportertjänster i Stockholmsområdet.

– Vi tycker att det behövs bra lokaljournalistik i Stockholm och vi ser de kommersiella möjligheterna. Det finns utrymme för nya lokala annonsörer både i print och digitalt där vi också satsar genom vår nya stockholmsportal stockholmdirekt.se, säger Helene Claesson, chefredaktör Direktpress-kedjan till Dagens Media.

Dagens Media tidigare berättat om att lokaltidningskoncernen skär ner i Göteborg. Tidigare i veckan kom nyheten om att man säger upp två reportrar på grund av ekonomiska problem. Enligt uppgifter till Dagens Media planerar man även att lägga ner två av de totalt sju titlar som man nu ger ut i Göteborg, en uppgift som dock dementeras av Helene Claesson.

– Nej, det finns inga planer på att lägga ner titlar. Inte som jag vet om.

LÄS ÄVEN:

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Direktpress

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev