Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Direktörerna lägger locket på om debattartikeln

Publicerad: 6 mars 2015, 15:32
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:10

31 företagsledare uppmanar regeringen att inte avsluta samarbetsavtalet med Saudiarabien. När Svenska Dagbladet vill ställa frågor är det ingen som kan svara.


I dag publicerade Dagens Nyheter en debattartikel där 31 företagsledare uppmuntrar regeringen att inte avsluta det militära samarbetsavtalet med Saudiarabien.

En av ledarna som har skrivit under artikeln är Ronnie Leten, vd på Atlas Copco.

I en artikel i Svenska Dagbladet skriver tidningen att den har försökt nå Ronnie Leten för att ställa frågor om artikeln, men utan framgång.

– Ronnie har så otroligt mycket att stå i nu. Han har sagt inga intervjuer på ett tag nu, säger Ola Kinnander, presschef på Atlas Copco, till Svenska Dagbladet.

Andra som har skrivit under artikeln är bland annat Hans Stråberg, ordförande på Atlas Copco, Keith McLoughlin, vd på Electrolux och Christian Clausen, vd för Nordea.

Saudiarabien har bland annat fängslat bloggaren Raif Badawi. För att ha smädat islam har han dömts till 1000 piskrapp.

Svenska Dagbladet frågar Emma Rheborg, kommunikationschef på Nordea, hur Nordea ställer sig till att straff som halshuggningar och piskrapp förekommer i Saudiarabien.

– Nu ställer du frågor som inte ryms inom ramarna. Jag har inga ytterligare kommentarer, säger Emma Rheborg till Svenska Dagbladet.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.