Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Di:s nya satsning: klimatindex på börssidorna

Publicerad: 14 oktober 2019, 14:06

Peter Fellman, chefredaktör på Dagens industri och affärsområdeschef för Di-gruppen.

Från och med i dag kommer Dagens Industri att publicera utsläppstabeller för 124 börsnoterade bolag. Tidningen vill sätta ljus på bolagens klimatarbete, hjälpa investerare och utbilda läsare.


Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

Tabellerna kommer att publiceras både digitalt och i papperstidningen, samt hos Aktuell Hållbarhet. Enligt Dagens industri är de först i världen med klimatindex på börssidorna. Dagens industris förhoppning är att internationella affärstidningar ska ta efter.

Peter Fellman, chefredaktör på Dagens industri och affärsområdeschef för Di-gruppen där bland andra Aktuell Hållbarhet ingår, menar att hållbarhets- och klimatfrågor kommer att bli avgörande när investerare fattar sina placeringsbelsut i framtiden.

– Genom att publicera uppgifter om börsbolagens utsläpp och intensitet vill Dagens industri sätta ljuset på bolagens klimatarbete och samtidigt hjälpa investerare att bilda sig en uppfattning om bolagens insatser och resultat på området, säger han i ett pressmeddelande. 

Dagens Industri och Aktuell Hållbarhet vill med indexet ”utbilda läsarna om hur klimateffekterna påverkar näringslivets olika sektorer”. 

Idén om klimatindex har arbetats fram av Jenny Stiernstedt, hållbarhetsredaktör och reporter på Dagens industri och Aktuell Hållbarhets redaktion, tillsammans med Johan Falk som driver projektet Exponential Roadmap.

I klimatindexet kommer börsbolags verksamheter redovisas i tre områden: (1) direkta utsläpp från källor som kontrolleras av företaget, (2) indirekta utsläpp från förbrukning av el, fjärrvärme och -kyla samt (3) indirekta utsläpp som inte inkluderas i område två. 

Axel Duberg

Reporter

Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev