Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

DI:s chefredaktör om flytten till Marieberg: "Restaurangutbudet borde uppgraderas".

Publicerad: 18 mars 2015, 05:45
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:09

Hallå där... Peter Fellman, chefredaktör på Dagens Industri. Tidningen som till helgen byter lokaler och flyttar in i DN-skrapan, hur känns flytten?


Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

– Det känns bra. Vi har varit så länge där vi är nu och våra nya lokaler ser jättebra ut. Det finns dessutom flera fördelar med att jobba närmare Expressen och Dagens Nyheter. Tidigare har nya tekniska plattformar utvecklats lite väl mycket hos alla separata bolag. Nu kan vår utvecklingsavdelning stämma av med till exempel DN:s. Vi planerar till exempel att göra en egen version av "DN idé" och nu blir ju utvecklingstiden en tredjedel eftersom vi kan använda samma tekniska plattform.

Finns det ingenting som känns jobbigt?

– Nu sitter vi nära St Eriksplan och det är ett väldigt trevligt område att vara i med många restauranger och små butiker. Men i dag när jag var och besökte Marieberg, dit vi ska flytta, sken solen och man såg ner till vattnet så det blir inte heller så pjåkigt. Det enda jag kan tycka är att restaurangutbudet borde uppgraderas lite, men det kommer nog. Nu blir vi tre stora mediehus runt Marieberg så det borde bli en bättre nivå på maten. På den nivån är det. Inga djupare saker alltså.

Har det varit mycket att packa?

– Vi har packat den här veckan, men det är nästan läskigt att det har varit så lite problem. Jag sa det i dag till de som har hållit i teknikflytten. Antingen har jag inte nåtts av problemen eller så har det inte varit några. Ta i trä, men det har gått väldigt smidigt såhär långt.

Tror du att läsarna kommer att märka av att ni sitter närmare DN och Expressen?

– Det tror jag inte. Jag vet inte hur de skulle märka det. Det kanske kommer märkas på att vi får lite mera fart på våra utvecklingsprojekt, men det är bara något som kommer att komma läsarna till gagn. Vi håller tummarna för att allt kommer att gå bra fram tills på måndag och att allt kommer att fungera.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.