Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

DI-reportern: "De dricker jägermeister direkt ur flaskorna"

Publicerad: 6 November 2014, 12:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:23

Tre frågor till... Johanna Schreiber, reporter på DI som idag släpper sin andra bok Offpist på B. Wahlströms-förlag.


Ett tonårsdrama i franska alperna. Hur knäckte du idén?

– Under en reportageresa för Expressen om svenska ungdomars sportlov. Det var som ett "vintermagaluf" för 16-åringar. Föräldrarna tycker att det är bra eftersom de åker mycket skidor. Men det är också väldigt mycket fest. Tiësto kommer dit och spelar för 2000 kids som dricker jägermeister direkt ur flaskorna på dansgolven.

Hur lyckas du kombinera skrivandet med jobbet på DI?

– Det blir mycket arbete på söndagar och kvällar, men också under långledigheter. Sen ska man komma ihåg att det är stor skillnad på att skriva en superresearchad deckare och en ungdomsbok. Det är mycket tankearbete kring karaktärer och settings, men inte jättemycket research.

Vad är du mest stolt över, dina journalistiska bedrifter eller författarskapet?

– Jag älskar att jobba som journalist och vill inte bara vara författare. Jag vill vara båda. Men man är aldrig bättre än sin senaste publicering. Just nu är jag mest stolt över mina senaste artiklar på DI och min bok.

Johanna Schreiber har en bakgrund som reporter på GT, Expressen och Svensk damtidning. En tredje bok är planerad att släppas på B. Wahlströms 2016.

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.