Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DI hånar Weekend-kollegorna

Publicerad: 25 maj 2009, 12:17
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:36

På en helsida i Dagens Industri riktas kritik mot redaktionen på bilagan DI Weekend. Medarbetarna pekas ut som slöa semesterglidare som inte tar sitt jobb på allvar. I själva verket är det dock en reklamkupp för att uppmärksamma att bilagan nu startar med sommarutgivning.


Med rubriken "Här ligger redaktören och gottar sig när du inte får din DI Weekend" vill tidningen uppmärksamma att det är slut med sommaruppehåll för redaktionen. Det hela är en annons framtagen av Storåkers.

- Det här är ett annorlunda sätt att berätta för läsarna att vi kommer att komma ut året om, säger chefredaktören Gunilla Herlitz till Dagensmedia.se.

I annonsen står bland annnat att läsa: "Nu spekuleras det i om alla i DI Weekend-redaktionen har haft lång semester hela sommaren. Uppgifterna rör om i journalistkretsar. ´Personligen har jag aldrig semester på sommaren, det vore etiskt fel. Men de på DI Weekend kanske tycker att de faller utanför normen, säger en kollega."

Tidigare har utgivningen pausat strax efter midsommar.

- Läsarna har varit angelägna om det här. Det är under sommaren som man verkligen har tid för läsning, jag tror att de kommer att uppskatta det här, fortsätter Gunilla Herlitz.

Nyheten kommer även att marknadsföras i Dagens Media ochi Bonniers reklamtidning Resumé.

Linus Kannerberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.