Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

"Det fanns så mycket bra material kvar"

Publicerad: 6 April 2010, 08:24
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:55

Innehållet är överblivet material från skrotade Laura.


I den ström av inredningstidningar som sköljt över landet de senaste åren lanserar nu Aller media ”Välkommen hem”. Med inredning mat, bak och trädgård ska man locka de kvinnliga läsarna.

– Tidningen förmedlar en känsla som inte finns bland bland våra svenska konkurrenter, säger Gunilla Thermaenius, redaktör för "Välkommen hem".

Ambitionen har varit att ta fram en feel-good tidning som ska andas mjukhet samtidigt som den ska vara respektlös och galen. Gunilla Thermaenius var tidigare på tidningen Laura.

När Laura lades ner fanns det fortfarande mycket material som inte hade blivit publicerat - resultatet blev Välkommen hem.

 – Jag hade ansvar mode, mat och inredning på Laura.  Det fanns så mycket bra material kvar efter sista numret att vi beslöt oss för att göra en ny tidning, säger hon.

Tidningen har en upplaga på 70 000 exemplar och finns i butik mellan den 31 mars till 1 juni. Välkommen Hem är ett oneshot och kommer bara ut en gång.

– Går det väldigt bra får vi ta ställning till om vi ska fortsätta, Säger Gunilla Thermaenius

Är inte marknaden mättad när det gäller inredningstidningar?

 - Vi har en väldigt tilltalande känsla som inte finns bland våra konkurrenter, det ska kännas i magen när man läser Välkommen Hem, säger Gunilla Thermaenius.

Henrik Boman

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.