Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Debattören håller med om kritiken: "DN:s rubrik har inte täckning"

Publicerad: 5 december 2014, 08:06
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:20

DI-chefen PM Nilsson kallar DN Debatts rubriker för ett samhällsproblem. Nu ger en av skribenterna bakom dagens omdiskuterade debattartikel sin syn på saken.


Som Dagens Media berättat får DN Debatts rubriksättning hård kritik i dag. Flera av kritikerna, bland dem PM Nilsson på systertidningen Dagens Industri, anser att rubriken " Så kan vi göra upp med SD om migrationspolitiken" saknar täckning i artikeln.

Nu får de medhåll av den tidigare Center-politikern Staffan Danielsson som är en av författarna till debattartikeln.

– Det är DN som sätter rubriken och jag är glad att de gav plats åt texten. Sedan får jag leva med att det är de som sätter rubriken. Men jag delar uppfattningen om att den inte har täckning i texten, säger han till Dagens Media.

Varför har den inte täckning?

– Det vi säger är att asylpolitiken behöver förändras på några konkreta punkter och att nuvarande strategi med att isolera SD ger dem ett martyrskap som är konstraproduktivt. Vi tycker att man bör kunna samtala med SD och lyssna på dem men det innebär inte att man ska göra upp med dem.

– Vi ska inte röra oss en enda meter men vi vrider vapnet ur deras händer.

Staffan Danielsson är som sagt mycket glad att DN valde att ta in debattartikeln:

– Jag är trygg i det jag har skrivit och som jag fått så mycket skit för. Jag vill öppna debatten på en generös grund för det har gått troll i det här. Man får inte föreslå något som innebär en skärpning på en enda punkt, då är man rasist. Så får det inte vara.

Är du förvånad över genomslaget?

– Får man in något på DN Debatt blir det ofta genomslag. Frågan är högaktuell och SD är oberörbara. Nu säger vi att man i alla fall kan prata med dem, inte förhandla, men ta bort deras martyrskap. Jag förstod att det skulle bli så här och det är jag glad för.

LÄS ÄVEN:

Dante Thomsen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev