Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDagspress

De vinner mot Lotteriinspektionen

Publicerad: 1 December 2010, 10:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:29

Regeringsrätten meddelade i dag att kvällstidningarna vinner den långdragna tvisten med Lotteriinspektionen. Tryckfrihetslagen väger tyngre än lotterilagen anser Regeringsrätten.


Ämnen i artikeln:

LotteriinspektionenUnibetExpressenLadbrokesAftonbladet

Kvällstidningarna har tidigare fått rätt i Kammarrätten, vilket fick Lotteriinspektionen att överklaga domen.

Nu dömer alltså även Regeringsrätten till fördel för kvällstidningarna. Regeringsrätten anser att tryckfirhetslagen väger tyngre än lotterilagen.

Regeringsrätten underkänner dessutom det generella förbud mot annonser från utländska spelbolag som Lotteriinspektionen försökt få till stånd. Varje fall måste enligt Regeringsrätten prövas enskilt.

Trots främjandeförbudet i Lotterilagen beräknas utländska spelbolag annonsera för omkring en halv miljard kronor per år i Sverige. Under hösten 2007 polisanmälde Lotteriinspektionen nästan 150 annonser från utländska spelbolag.

Dagensmedia.se har i flera artiklar skrivit om den den långdragna tvisten mellan Lotteriinspektionen och kvällstidningarna Aftonbladet och Expressen.

Ärendet gällde annonser och odds för utländska spelbolag som exempelvis Unibet och Ladbrokes som kvällstidningarna publicerat.

Det var med hänvisning till lotterilagen som Lotteriinspektionen för tre år sedan förbjöd Aftonbladet och Expressen med vite att publicera annonser och odds från utländska spelbolag.

Mer info kommer.

Dante Thomsen


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev