Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

De vill köpa 24Sverige

Publicerad: 29 juli 2019, 07:31

Inom kort står det klart om 24Sverige köps av den grupp medieentreprenörer, som Mikael Werner ingår i. På bild: 24Sveriges vd Jeanette Lindström.

Nyligen rapporterades om att Citypress vill köpa 24Sverige. Det dementerar dock delägaren Martin Alsander: ”Vi fokuserar på köpet av Mitt i”, säger han till Dagens Media. samtidigt har en ny person trätt fram som intressent.

Ämnen i artikeln:

Lokalpress

Janne Naess

janne.naess@dagensmedia.se


P4 Kalmar rapporterade i slutet av vecka 30 att det är Citypress som står i begrepp att köpa småländska 24Sverige. Men när Dagens Media ringer upp Citypress-delägaren Martin Alsander så dementerar han detta.

– Det är inte Citypress som är köparen, vi fokuserar helt på köpet av Lokaltidningen Mitt i, säger han.

LÄS MER: Så ska Martin Alsander göra Mitt i lönsamt 

Däremot förklarar han, består Citypress till 60 procent av ett konsortium lett av Lazarus Equity Partners som ägs av bland annat honom och tidigare Stampenchefen Claes Jonson. Resterande 40 procent av Citypress ägs av finansiella investerare. I denna grupp finns det personer som just nu tittar på 24Sverige.

Samma bild ger Citypress delägare Mikael Werner när han pratar med Barometern

Han tillhör nämligen medieentreprenörerna som tillsammans tittar på 24Sverige.

–Egentligen är ingenting färdigt, men vi sa att vi från och med i måndags (22 juli) behövde 14 dagar på oss för att se vad vi ska göra, säger han till tidningen.

Han säger att gruppen länge intresserat sig för hyperlokala medier, och lyfter fram 24Sverige sätt att producera lokalt som intressant.

Ambitionen, om köpet går igenom, är att behålla personalstyrkan så som den såg ut före konkursen. 

Det  har inte uppstått några problem i försäljningsprocessen, som Östra Småland hävdade i en tidningsartikel, men som dementerades av 24Sveriges vd Jeanette Lindström, i Dagens Media förra veckan. 

LÄS MER: 24Sverige: ”Besked inom kort” 

Konkursförvaltaren säger till Barometern att det just nu sker en due diligence – en bolagsbesiktning – och att det kan ta några extra dagar under semestern.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev