lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

De utgör Göteborgs-Postens nya Boråsredaktion

Publicerad: 23 augusti 2022, 08:44

Foto: Linnéa Kihlström

I maj stod det klart att Göteborgs-Posten startar en redaktion i Borås. Nu är rekryteringarna av alla journalister klara.

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenDagspress

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I höst slår Stampen-ägda Göteborgs-Posten upp portarna till en ny redaktion i Borås. Under sommaren har rekryteringen av sex journalister som ska ägna sig åt att göra en kombination av fördjupande lokalt material och snabb nyhetsförmedling pågått. I dag presenterades den nya styrkan:

■ Erik Ericson, tidigare nyhetsreporter på Smålandsposten.

■ Sandra Olsson, arbetade senast som webbredaktör och reporter på Borås Tidning och har tidigare haft olika roller på Göteborgs-Posten och Aftonbladet.

■ Amanda Samuelsson, närmast från P4 Sjuhärad där hon senast haft ansvar för radions digitala närvaro men tidigare även arbetat som reporter och programledare.

■ Joel Besseling, tidigare sportreporter på Borås Tidning samt med en bakgrund från Bohusläningen och Alingsås Tidning.

■ Frida Winter, fotograf med erfarenhet från många olika medier bland annat på Göteborgs-Posten. 2016 kammade hon hem första pris i kategorin Årets vardagsbild i tävlingen Årets bild.

Sedan tidigare står det klart att gruppen kommer att ledas av Marie Johansson Flyckt, närmast nyhetschef med ansvar för samhälle och kultur på Jönköpings-Posten. Borås-redaktionen kommer att sitta intill Stora torget i Borås.

– Jag är jätteglad över de rekryteringar som vi har gjort och ser verkligen fram emot att ha dem alla som mina arbetskamrater. I gruppen finns det en gedigen journalistisk kompetens och kunskap om Borås. Dessutom är det ett blandat gäng vilket alltid bidrar till kreativitet, fördjupning och nytänkande, säger Marie Johansson Flyckt i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: GP:s digitala läsaraffär växer – chefredaktören om satsningarna det öppnar för

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev