Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

De utgör Göteborgs-Postens nya Boråsredaktion

Publicerad: 23 augusti 2022, 08:44

Foto: Linnéa Kihlström

I maj stod det klart att Göteborgs-Posten startar en redaktion i Borås. Nu är rekryteringarna av alla journalister klara.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenNyheter

I höst slår Stampen-ägda Göteborgs-Posten upp portarna till en ny redaktion i Borås. Under sommaren har rekryteringen av sex journalister som ska ägna sig åt att göra en kombination av fördjupande lokalt material och snabb nyhetsförmedling pågått. I dag presenterades den nya styrkan:

Erik Ericson, tidigare nyhetsreporter på Smålandsposten.

Sandra Olsson, arbetade senast som webbredaktör och reporter på Borås Tidning och har tidigare haft olika roller på Göteborgs-Posten och Aftonbladet.

Amanda Samuelsson, närmast från P4 Sjuhärad där hon senast haft ansvar för radions digitala närvaro men tidigare även arbetat som reporter och programledare.

Joel Besseling, tidigare sportreporter på Borås Tidning samt med en bakgrund från Bohusläningen och Alingsås Tidning.

Frida Winter, fotograf med erfarenhet från många olika medier bland annat på Göteborgs-Posten. 2016 kammade hon hem första pris i kategorin Årets vardagsbild i tävlingen Årets bild.

Sedan tidigare står det klart att gruppen kommer att ledas av Marie Johansson Flyckt, närmast nyhetschef med ansvar för samhälle och kultur på Jönköpings-Posten. Borås-redaktionen kommer att sitta intill Stora torget i Borås.

– Jag är jätteglad över de rekryteringar som vi har gjort och ser verkligen fram emot att ha dem alla som mina arbetskamrater. I gruppen finns det en gedigen journalistisk kompetens och kunskap om Borås. Dessutom är det ett blandat gäng vilket alltid bidrar till kreativitet, fördjupning och nytänkande, säger Marie Johansson Flyckt i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: GP:s digitala läsaraffär växer – chefredaktören om satsningarna det öppnar för

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenNyheter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev