Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

De utgör Aftonbladets Uppsala-redaktion

Publicerad: 13 januari 2020, 14:10

Från och med i dag har Aftonbladet en lokalredaktion i Uppsala.

I dag öppnar Aftonbladets Uppsalaredaktion. I samband med det presenterar tidningen de nya redaktionsmedlemmarna.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Under 2019 inledde Aftonbladet sin lokalsatsning. I början av september öppnade tidningen en redaktion i Malmö och ett par månader senare kommunicerades att det fanns planer på en redaktion även i Uppsala.

– Vi tycker att Uppsala är intressant på flera sätt. Och det är visserligen Sveriges fjärde största stad till storleken, men det är inte en storstad på samma sätt som Stockholm eller Göteborg, som skulle kräva en helt annan typ av redaktionell satsning, sade Martin Ekelund, chef för Aftonbladet lokalt, till Dagens Media då.

Så i dag var det dags att slå upp portarna i staden. Under måndagsmorgonen var Aftonbladet på plats på Uppsala resecentrum för att visa upp sig, dela ut tidningar och bjuda förbipasserande på kaffe.

LÄS OCKSÅ: Uppsala näst ut i Aftonbladets lokalsatsning 

Samtidigt presenteras i dag också de nya redaktionsmedlemmarna. Lokalredaktörer, med helhetsansvar för Uppsalasidan och Aftonbladets andra lokala sajter, är Caroline Olsson och Felix Blom. I övrigt utgörs redaktionen av Åsa Passanisi, Magnus Jansson Klarin och Joanna Gorecka.

Åsa Passanisi, som har en lång bakgrund på Aftonbladet, ska arbeta med lokala Svenska hjältar-historier och göra fördjupande reportage. Magnus Jansson Klarin och Joanna Gorecka, som båda har rötterna i Uppsala, ska ägna sig åt Uppsalabevakning respektive reportage och granskning.

Förutom ovanstående namn kommer också flera krönikörer att synas i spalterna, däribland Uppsalabon och den tidigare Aftonbladet-medarbetaren Svante Lidén samt Susanna Lans, före detta sportchef på Upsala Nya Tidning.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News