Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

De ska guida SvD:s läsare i podd-världen

Publicerad: 11 februari 2021, 10:20

Under rubriken ”Bäst i poddvärlden” ska Tara Moshizi och Alexander Dominici varje vecka tipsa SvD:s läsare veckovis om ”intressanta och omtalade poddavsnitt”, enligt ett pressmeddelande.

SvD rekryterar kulturjournalisten Tara Moshizi och radioproducenten Alexander Dominici. På SvD ska de ge sina bästa poddtips.


Under rubriken ”Bäst i poddvärlden” ska Tara Moshizi och Alexander Dominici varje vecka tipsa SvD:s läsare veckovis om ”intressanta och omtalade poddavsnitt”, enligt ett pressmeddelande. 

Det ska, framgår det, handla om allt från ”djuplodande dokumentärer och spännande true crime-gräv till samtalspoddar, intervjupoddar och nya, innovativa format”.

Tara Moshizi frilansar som kulturjournalist, men är även moderator och programledare för SVT:s ”Kulturnyheterna” och ”Morgonstudion”, enligt ett pressmeddelande. Hon har tidigare bland annat varit redaktör och producent för ”Sommar i P1” och rapporterat om populärkultur för Elle och Aftonbladet.

Alexander Dominici har tidigare varit reporter och radioproducent samt redaktör för Kulturhuset Stadsteaterns debattscen.

– Poddvärlden är en djungel och det här är en guidning som verkligen efterfrågas av Svenska Dagbladets läsare. Vi vet att de vill ligga steget före, vara uppdaterade och få tillgång till flera perspektiv. Med satsningen ”Bäst i poddvärlden” kan vi tillgodose en del av det här behovet, säger SvD:s kulturchef Lisa Irenius, i pressmeddelandet.

SvD Kulturs satsning på podd-bevakning uppges vara en del i ett större förnyelsearbete för att ”skapa en modern tidning som fullt ut lever upp till läsarnas behov”, heter det.

 

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.