Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

De lämnar Aftonbladets nöjesredaktion

Publicerad: 23 november 2011, 09:36
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:49

UPPDATERAD. Dagensmedia.se kan berätta att tre av de mest erfarna journalisterna på Aftonbladets nöjesredaktion har valt att sluta.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dagensmedia.se har i flera artiklar berättat om Aftonbladets sparkrav – som innebär att 85 tjänster ska försvinna från tidningen.

I går fick samtliga medarbetare på Aftonbladet som sökt avgångsvederlag besked om det beviljas av Aftonbladets ledning eller inte.

Sedan tidigare har dagensmedia.se berättat att den profilerade Aftonbladet-veteranen Lasse Anrell är en av dem som kommer att lämna tidningen.

Nu står det också klart att tre tunga namn och mångåriga medarbetare slutar på Aftonbladets nöjesredaktion. Det rör sig om spelredaktören Peter Ottsjö, samt reportrarna Jon Forsling och Niklas Strömberg.

– Jag har haft väldigt roligt jobb på Aftonbladet, men nu kom den här chansen och då kände jag att det är dags för mig att gå vidare, säger Peter Ottsjö till dagensmedia.se.

Han har varit på Aftonbladet i åtta år och planen nu är att starta upp en frilansverksamhet.

– Jag vill ägna mer tid åt skrivandet och det är en tanke som har funnits med mig i några år.

Var det ett tufft beslut?

– Ja, ganska länge var jag rätt ambivalent. Aftonbladet är en väldigt bra arbetsplats så det var ett svårt val. Samtidigt har jag hunnit förlika mig med det här i en månads tid och när jag väl hade bestämt mig blev det lättare.

Även Niklas Strömberg berättar att det var ett svårt beslut att lämna Aftonbladet.

– Det är jättetråkigt, men samtidigt någonstans ändå rätt. Jag har varit på Aftonbladet ett gäng år nu och det var ett oerhört svårt beslut att fatta.

Precis som Peter Ottsjö ska även Niklas Strömberg starta upp en frilansverksamhet.

– Det är den primära orsakten till att jag lämnar Aftonbladet. Alla som känner mig vet att jag har funderat på det länge och det här kändes som ett bra tillfälle.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.