Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

De kan vinna helhetspriset i Årets Dagstidning

Publicerad: 11 mars 2021, 10:25

Dagens Nyhetet, Norr Media (som bland annat ger ut Norran) och Svenska Dagbladet kan prisas med helhetspriset i Årets Dagstidning.

Foto: DN/Norran/Svd

Dagens Nyheter, Norr Media och Svenska Dagbladet tävlar om helhetspriset i Årets Dagstidning.


Ämnen i artikeln:

TUÅrets Dagstidning

I dag presenterade TU de tidningar som i år tävlar om helhetspriset i Årets Dagstidning.

De nominerade ska ha ”…visat på nytänkande, mod och kraft i ett förändrings- och utvecklingsarbete som skapat positiva resultat eller bedöms göra det. Juryn bedömer redaktionella, kommersiella, tekniska och distributionsmässiga aspekter. Utmärkelsen ska omfatta mediehusets totala prestation och framgång.”

– Helhetspriset är en särskild bedrift att bli nominerad till, då det tillfaller medier som utifrån olika förutsättningar lyckats väldigt bra med väldigt mycket. I år dessutom under en pandemi som ställt höga krav på mod, kraft och förmåga att snabbt förflytta sig. Dagstidningsbranschen har överlag imponerat, och de här tre medierna i synnerhet, säger juryordförande Viveka Hansson tillika programdirektör på TV4, i ett pressmeddelande.

I övrigt utgörs juryn av Olle Zachrison, ansvarig digital nyhetsutveckling på Sveriges Radio, Charlotta Friborg, chef Riksnyheterna på SVT, Helle Klein, chefredaktör Dagens Arbete, Patrik Hadenius, förlagschef på Norstedts och Erik Modig, forskare vid Handelshögskolan.

 

De nominerade är:

Dagens Nyheter 

Nomineringen lyder: ”För en enastående bedrift när det gäller att skapa vinst på en utsatt marknad, med bibehållen och stark redaktionell kraft för en trogen läsargrupp.”

Norr Media (där titlarna NSD, Norrbottens-Kuriren, Norran och Piteå-Tidningen ingår)

Nomineringen lyder: ”För att ha vänt motgång till framgång och säkrat den viktiga lokala journalistiken i norra Sverige såväl digitalt som i print.”

Svenska Dagbladet   

Nomineringen lyder: ”För en genomgripande förnyelse av organisation, innehåll och affär, som skapat en pålitlig produktion av vital journalistik.”

 

Vem som tilldelas priset avslöjas den 25 mars under en tv-sändning från Norrköpings Tidningar.

 

Här hittar du de nominerade i övriga kategorier

De är nominerade till Årets redaktion

De är nominerande till Årets affär och Innovation

De är nominerade till Årets bevakning 

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TUÅrets Dagstidning

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev