Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

De gör klipp på ministerns kapade svans

Publicerad: 5 November 2013, 08:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:57

I går stod det klart att finansminister Anders Borg bytt frisyr. Här är medierna som profiterar på klippet.


Ämnen i artikeln:

ExpressenKatrineholms-Kuriren

Det var i går som nyheten om Anders Borgs frisörbesök skapade rubriker. I sociala medier spreds nyheten som en löpeld och nådde långt utanför Sveriges gränser.

Medan allt ifrån pr-experter till modebloggare intervjuats om betydelsen av den kapade svansen har vissa medier  gått ännu längre och uppfunnit kreativa sätt att spinna vidare på storyn.

Exempelvis har Expressen lagt vantarna på den sax som användes vid själva klippningen i Katrineholm. Nu lottas saxen ut till den som bäst kan motivera vilken svans de vill kapa.

Katrineholms-Kuriren å sin sida har exklusiv information om var den kapade svansen hamnade – men den delar de bara med sig av till betalande prenumeranter.

Enligt Medievärlden fanns informationen först på Katrineholms-Kurirens vanliga sajt, men plockades senare bort.

– Ska vi ta betalt för innehåll så ska vi. Därför plockade vi ut delen om vad Borg gjorde av hästsvansen och gjorde den till plus-material, säger KK:s chefredaktör Elisabet Bäck till Medievärlden.

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.