Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

De får nya redaktörsroller på SvD Kultur

Publicerad: 17 februari 2021, 08:05

Elsa Westerstad och Josefin de Gregorio får nya roller på SvD Kultur.

Foto: Bakgrund Janne Naess + SvD (Montage: Dagens Media)

SvD Kultur rekryterar Josefin de Gregorio som redaktör för kulturnyheter och kulturdebatt. Samtidigt får Elsa Westerstad en ny roll som idé- och samtidsredaktör.


Ämnen i artikeln:

SvDSvenska Dagbladet

Josefin de Gregorio har i flera år frilansat för SvD Kultur, enligt ett pressmeddelande. Och i oktober fick hennes essä om den så kallade ”kanskemannen” stor uppmärksamhet. Nu blir hon redaktör på SvD:s kulturredaktion med ansvar för både kulturnyheter och kulturdebatt.

– Vi ser att dagens läsare har nya behov och förväntningar på kulturbevakningen, därför inrättar vi två roller som tidigare inte funnits på kulturredaktioner, säger Lisa Irenius, kulturchef på SvD, i en kommentar.

Att en kulturredaktör får ansvar för både nyheter och debatt är ett nytt grepp på tidningen, enligt Lisa Irenius. 

Josefin de Gregorio ska ta ett helhetsgrepp kring hur olika kulturfrågor bevakas för att skildra dem på bästa sätt, enligt kulturchefen. Hon ska även själv fortsätta att skriva på kultursidorna då hon ”är en uppskattad skribent”.

Elsa Westerstad ska ge läsarna oväntade infallsvinklar

Parallellt skapas en ny roll med titeln idé- och samtidsredaktör som går till befintliga SvD-medarbetaren Elsa Westerstad, idag redaktör för kulturdebatt på SvD.

– Skillnaden blir att jag kommer att lyfta blicken mer från det dagliga flödet och fånga upp samtidens viktiga idé- och kulturfrågor i mer fördjupande texter. En prioritet blir att ge SvD:s läsare nya tankar och oväntade infallsvinklar, jag ser mycket fram emot detta, säger Elsa Westerstad, i pressmeddelandet. 

Josefin de Gregorio är prisbelönt författare och har doktorerat i litteraturvetenskap vid universitetet i Oxford. Elsa Westerstad rekryteras till SvD för snart fyra år sedan och har tidigare bland annat varit kulturredaktör på Fokus. 

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SvDSvenska Dagbladet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev