torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

De delar på innovations- och utvecklingsstödet

Publicerad: 28 juni 2021, 13:27

Fler aktörer än tidigare har sökt stödet, enligt MPRT. Foto: Bloomberg Creative/Getty Images

Här är nyhetsmedierna som delar på årets innovations- och utvecklingsstöd. Göteborgs-Posten och Samhällsnytt bland de som får stöd för flest projekt.

Ämnen i artikeln:

Myndigheten för press, radio och tvDagspressMediestödPresstöd

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


I slutet av förra veckan meddelade Myndigheten för press, radio och tv vilka nyhetsmedier som får innovations- och utvecklingsstöd 2021.

Totalt 35 olika utvecklingsprojekt får dela på över 17 miljoner kronor. 

– I år har fler aktörer sökt stöd än tidigare år och jag tycker att det är mycket glädjande att medierna kan utveckla och förnya sig trots den svåra pandemisituation som vi befinner oss i, säger Charlotte Ingvar-Nilsson, generaldirektör vid Myndigheten för press, radio och tv, i en kommentar. 

Göteborgs-Posten och Samhällsnytt hör till de nyhetsmedier som får stöd för flest antal projekt. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Infogram är blockerad under “Visa våra partners”.

Om innovations- och utvecklingsstödet

Innovations- och utvecklingsstödet riktar sig till allmänna nyhetsmedier och regleras i mediestödsförordningen (2018:2053). Stödet ges för utveckling av redaktionellt innehåll i digitala kanaler, innovationer och utveckling när det gäller digital publicering eller utveckling av digitala affärsmodeller.

 

Syftet med mediestödet är att stärka demokratin genom att främja tillgång till oberoende nyhetsförmedling i hela landet via en mångfald av allmänna nyhetsmedier med redaktionellt innehåll av hög kvalitet.

 

KÄLLA: MPRT

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev