Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

De blir nya chefredaktörer i Hall Media

Publicerad: 25 maj 2020, 06:38

I helgen presenterade Bonnier fem nya chefredaktörer för Hall Medias titlar. En av dem är Herman Nikolic (till höger i bild).

Foto: Wikimedia +

Bonnier har utsett Herman Nikolic, Johan Hedberg, Hanna Källqvist, Patricia Svensson och Anders Sjölin till chefredaktörer för titlarna i gamla Hall Media-land.


Ämnen i artikeln:

Hall Media Bonnier

I slutet av februari stod det klart att Bonnier tar över Hall Media. Mitt under brinnande coronakris färdigställdes affären, och efter det har det gått ut en annons om att Bonnier söker chefredaktörer till tidningstitlarna i länet.

Så i helgen presenterades fem nya chefredaktörer och ansvariga utgivare för de gamla Hall Media-titlarna som nu ska rattas av Herman Nikolic, Johan Hedberg, Hanna Källqvist, Patricia Svensson och Anders Sjölin. Samtliga tillträder efter sommaren.

LÄS OCKSÅ: Hall Medias nye vd: ”Siktar på att behålla alla titlar”

Herman Nikolic, som i dag är ansvarig utgivare och redaktionell chef för Hall Medias samtliga 18 tidningstitlar, har utsetts till chefredaktör för Jönköpings-Posten och Jnytt. 

Johan Hedberg tar över Smålands-Tidningen, Vetlanda-Posten, Smålands Dagblad och Tranås Tidning samt gratistidningarna Tranås Aktuellt och Höglandet Nu.

Hanna Källqvist får ansvar för Värnamo Nyheter och gratistidningarna Västboandan och Finnveden Nu.

Patricia Svensson blir chefredaktör på Västgöta-Bladet, Skaraborgs Läns Tidning och Falköpings Tidning samt gratistidningen Skövde Nyheter.

Anders Sjölin tar över Smålänningen och gratistidningen Veckobladet.

Hall Medias vd Mikael Nestius kommenterar rekryteringarna hos jp.se.

– För att se till att vi får en så bra och engagerande lokal journalistik som möjligt är vi övertygade om att vi behöver ha så många lokala reportrar som vi har råd med ute på de orter som de bevakar. De lokala redaktionerna behöver också självständigt styra över vilket innehåll som man man gör och hur det presenteras. Då behöver redaktionerna en egen lokal chef som har fullt mandat att styra över innehållet och hur det ska produceras.

Gamla Hall Media är i dag en del av Bonniers nya affärsområde Bonnier News Local där också Mittmedia och HD-Sydsvenskan ingår. De tre delarna är dock egna juridiska enheter med olika ägarstrukturer. 

 

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Hall Media Bonnier

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev