Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

De blir nya chefredaktörer för Mittmedias Hälsingetitlar

Publicerad: 5 Juni 2020, 08:41

Bonnier fortsätter att tillsätta chefredaktörer i Mittmedia. Denna gång blir det Mattias Guander och Tomas Froms som tar över Söderhamns-Kurirens respektive Ljusnan.

Söderhamns-Kuriren och Ljusnan får nya chefredaktörer i Mattias Guander och Tomas Froms. De två tillträder snarast möjligt.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Tidigare i veckan presenterade Mittmedia, som numera går under namnet Bonnier News Local, nya chefredaktörer för flera av titlarna i Dalarna.

Nu har också de nya chefredaktörerna för Hälsingetitlarna utsetts. Det blir Mattias Guander och Tomas Froms som tar över Söderhamns-Kuriren respektive Ljusnan.

– Mattias Guander och Tomas Froms är gedigna publicister som har lokaljournalistiken i sitt dna. Dessutom är de välförankrade på sina orter och har stor förståelse för lokaljournalistikens roll där. Jag är väldigt glad över att de tackat ja till sina nya uppdrag, säger Carl-Johan Bergman, biträdande affärschef i Bonnier News Local, i ett pressmeddelande.

Tomas Froms är i dag redaktionschef och ställföreträdande ansvarig utgivare för Ljusnan, Hudiksvalls Tidning, Ljusdals-Posten och Söderhamns-Kuriren. Nu kliver han in som chefredaktör och ansvarig utgivare för Ljusnan i Bollnäs, samt som tillförordnad chefredaktör för Ljusdals-Posten.

– Jag började frilansa som väldigt ung tonåring och det är nog 40 år sedan jag klev in på redaktionen i Bollnäs. Det finns inte många ställen på de tre våningarna där jag inte haft min arbetsplats. Min pappa körde ut tidningen, så Ljusnan har varit med mig från start.

Mattias Guander, i dag nyhetschef på Söderhamns-Kuriren, blir chefredaktör och ansvarig utgivare på tidningen samt tillförordnad chefredaktör för Hudiksvalls Tidning.

– Söderhamn är min hemkommun sedan tidigt 90-tal. Därför känns det både spännande och viktigt att få lägga allt fokus på att utveckla den lokala journalistiken här. För även om mediebranschen är satt under hård ekonomisk press har efterfrågan på lokal journalistik aldrig varit större.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.