Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

De är nya medlemmar i TU – 29 medieföretag väljs in

Publicerad: 25 februari 2021, 12:33

Bonnier News är ett av de nya medlemsföretagen i TU.

Foto: Janne Næss

TU:s styrelse röstar in 29 nya medieföretag som medlemmar. Bland de nya medlemmarna hittar vi bland annat tidskrifter, gratistidningar och renodlade digitala medier.


Ämnen i artikeln:

TUBonnier NewsBonnier Magazines BrandsLO

29 medieföretag ansluter sig som nya medlemmar i branschorganisationen TU. TU grundades 1898 med syfte att värna svensk dagspress. Sedan dess har organisationen breddar sig – 2009 lämnade man exempelvis namnet Tidningsutgivarna bakom sig – och är idag en branschorganisation för alla typer av medieföretag.

2019 var TU nära att slås ihop med Sveriges Tidskrifter, men avsikten realiserades aldrig.

LÄS ÄVEN: TU och Sveriges Tidskrifter bryter samarbetet

Nu väljer flera tidskrifter att bli medlemmar i TU. Bland de nya medlemmarna märks bland annat Bonnier Magazines & Brands och LO Mediehus – som ger ut just tidskrifter.

Dagens Media har varit i kontakt med Kerstin Neld, vd på Sveriges Tidskrifter, som uppger att det faktum att en stor del av Bonnier nu går med i TU inte innebär att de lämnar Sveriges Tidskrifter.

Lotta Edling, publicistisk utvecklingsdirektör i Bonnier New, kommenterar det faktum att flera av mediebolagets verksamheter har dubbla medlemskap.

– Bonnier News har verksamheter som är med i Gratistidningarnas Förening, Sveriges Tidskrifter, IRM, TU och några organisationer till. Vi tycker att det är viktigt att vara en engagerad del av branschen och vi har många samarbeten mellan titlar som var med i Sveriges Tidskrifter och tidningar som är med i TU, till exempel Sköna Hem och Leva & Bo som samarbetar inom Expressen Lifestyle. Därför var det praktiskt för oss att några av våra bolag gick med i TU, men de kvarstår också som medlemmar i Sveriges Tidskrifter.

Här är alla nya medlemmar

Alinea Förlag, Bonnier Business Media Sales, Bonnier Business Media Sweden, Bonnier Business Press, Bonnier Magazines & Brands, Bonnier News, Bonnier News Group, Bulletin, Dagens Media Sverige, Dagens Samhälle Insikt, Din Lokaltidning i Gästrikland, Fastighetsnytt Förlag, Finwire, Hakon Media, Kvartal, LO Mediehus/Arbetet, Marieberg Media, Nim Distribution i Skåne, Nyheter24, Omni, Per Texta Förlag, Tidningen Byggindustrin, Placera Media, Oskarshamns-Nytt, Realtid Media, Sveagruppen Media, Trobar, Vad Vi Vet Media och Warma Group. 

 

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev